Mapping my surroundings 
Mijn studio in Italië – 
Ik heb altijd een sluimerend heimwee naar Italië. De kleuren, de planten, de geluiden, de taal..

– Mijn tante Ine ging het liefst naar de Bodensee, de bloemen daar waren zo prachtig: ‘net Indië’! 
Dat hoorde ik vaker: de combinatie ‘net Indië!’ en de weelderige plantengroei van een bepaalde plek- tante Ineke en oom Rudy verhuisden naar Genua. Dat deed hén aan Indië denken – tante Bé legde een prachtige tropisch aandoende wildernistuin aan in Maarn-

Hier in mijn openlucht studio ben ik omringd door vele oleanders (de lievelingsplant van mijn grootmoeder), metershoge agaven, pijnbomen. Schaduw, wind en grafiet doen de rest

-———

-Meine Tante Ine ging am liebsten zum Bodensee, die Blumen dort waren so schön: “genauso wie in Indonesien”! Dies habe ich öfter gehört: die Kombination “genauso wie in Indonesien!” und die üppige Pflanzenwachstum eines bestimmten Ortes-

Mapping my surroundings

Mein Atelier in Italien –
Ich habe immer eine schlummernde Sehnsucht nach Italien.

Hier in meinem Freiluftatelier bin ich umgeben von vielen Oleandersträuchern (die Lieblingspflanze meiner Großmutter), meterhohe Agaven, Pinien, Schatten, Wind und Graphit machen den Rest

-Oleander, Wind, Schatten, Erinnerung an meine Großmutter und tropische Hitze-